Meny

Nå flyr du billig

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryanair og Easyjet dumper prisene for å få passasjerene opp i luften igjen. Norwegian kjører stor vårkampanje.

Flyselskapene har knapt fått flyene på vingene igjen etter askesky-problemene før de starter kampanjer som skal lokke passasjerene tilbake i flysetene. Har du is i magen og satser på at flyene går som normalt fremover, kan du nå sikre deg svært billige flybilletter.

Luftfartsorganisasjonen IATA anslår at askeskyen globalt har kostet rundt 10 milliarder kroner. Bare SAS skal ha tapt over en halv milliard som følge av vulkanasken.

Les mer her:
SAS krever askepott fra EU
- Flybransjen blør

Også Norwegian har tapt store penger etter vulkanutbruddet på Island, som lammet flytrafikken i store deler av Europa i over en uke: - Økt flyvegring? Neppe!

Norwegian regner med å få en «askeregning» på 100 millioner kroner. Nå har lavprisflyselskapet i et «vårsalg» lagt ut 100.000 billetter til salgs for 299 kroner én vei. Men dette er slett ikke noe «askesalg», slår presseansvarlig Åsa Larsson i Norwegian fast.

100.000 billigbilletter
- Nei, hvert år har vi en vårkampanje - så også i år. Vi satte i gang salget før askeskyene stengte luftrommet og satte flyene på bakken, så underveis stanset vi kampanjen. Men nå er vårsalget i gang igjen, sier hun til DN.no.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere sagt til DN.no at det vil ta litt tid før trafikken er oppe på normalnivå igjen etter askekaoset, men Åsa Larsson avviser at Norwegian vil senke prisene ytterligere for å få flere til å fly igjen - utenom vårsalget, da.

- Våre billetter er så billige i utgangspunktet, så det trenger vi ikke, sier hun.

Dumper prisene
Europas to største lavprisflyselskaper, Ryanair og Easyjet, vurderer imidlertid situasjonen annerledes:

Allerede fredag var de ute og fikk solgt en rekke flyseter i markedet til superlave priser. Lave priser er nødvendig for å få opp etterspørselen igjen, ifølge de to flyselskapene. Det skriver boarding.dk.

Ryanair selger nå tre millioner flyseter til kun 3 euro (under 24 norske kroner) pluss diverse avgifter per strekning til en rekke destinasjoner. Easyjet lokker også med rabatter, og flyselskapet har erstattet ordet «Cashback» med «Ashback» i kampanjetilbudet sitt. Også det ungarske lavprisflyselskapet Wizzair, som flyr til flere destinasjoner i Norge og Sverige, har valgt å rabattere sine billetter med 20 prosent på alle flyvninger frem til 30. juni.

Les også: Europa-ferien blir råbillig

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus