Meny

Aske kan ramme flytrafikken mandag

Mange fly ble innstilt under det verste askekaoset. Mandag kan igjen de nordlige delene av landet oppleve problemer. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En askesky som driver mot Norge, kan føre til problemer for flytrafikken nord for Trondheim mandag ettermiddag, opplyser Luftfartstilsynet.

– Askelaget som ligger ute i Norskehavet, kryper sakte, men sikkert vår vei. Asken vil tidligst nå inn til kysten mandag ettermiddag. Det er flytrafikken fra Trøndelag og nordover som eventuelt blir rammet, opplyser direktør Einar Schjølberg ved Operativ avdeling i Luftfartstilsynet til NTB.

Les også: Tror klimaendringer kan utløse vulkanutbrudd

Han understreker at Luftfartstilsynet følger utviklingen fra time til time, og at de ved midnatt vil ha prognoser for mandag ettermiddag. Hvorvidt asken vil skape problemer for flytrafikken, avhenger av vindstyrke og vindretning.

– Prognosene vi har nå, tilsier at alle flyplasser forblir åpne i alle fall fram til klokken 12 mandag, sier Schjølberg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus