Meny

USA presser på for gresk redningsplan

USAs finansminister Timothy Geithner. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs finansminister Timothy Geithner legger press på EU og Det internasjonale pengefondet IMF for å få på plass en redningsplan for den greske økonomien.

Geithner traff sin greske kollega George Papaconstantinou sammen med representanter for EU og IMF i Washington lørdag.

Les også: Ber om umiddelbar hjelp

– Han oppfordret dem til å handle raskt for å få på plass en pakke med solide reformer og betydelig, konkret finansiell støtte, het det i en kunngjøring fra Geithners kontor.

Situasjonen i Hellas har dominert denne helgens møter i IMF og Verdensbanken. Fredag ba den greske regjeringen EU og IMF om å aktivere en plan for å redde økonomien. Landet trenger å få tilført nye lån, slik at den kan betjene den enorme statsgjelden. Synkende kredittverdighet har gjort lånene enda dyrere å betjene.

Mange grekere mener regjeringen ikke har håndtert krisen på en god måte, viser en meningsmåling.

Les også: - Krisepakken kan bli tre ganger så stor

37 prosent mener regjeringen håndterte krisen for tregt, mens 28 prosent mener regjeringens tiltak var feil, viser undersøkelsen utført av meningsmålingsinstituttet ALCO for søndagsavisen Proto Thema.

Les også: Hellas tilbys 30 milliarder euro i kriselån

Hele 65 prosent mener at statsminister George Papandreou har ført folk bak lyset om den reelle tilstanden i økonomien. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus