Meny

120.000 protesterte mot atomkraft i Tyskland

Atomkraftmotstandere møtte mannsterke opp for å protestere mot regjeringens planer om å la kjernekraftverkene fortsette driften lenger enn tidligere planlagt. En tidligere lovbestemmelse gikk ut på at kraftverkene skulle avvikles innen 2020. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av kjernekraftmotstandere dannet en 12 mil lang menneskelige kjede mellom to atomkraftverk i Tyskland lørdag.

Rundt 120.000 mennesker deltok i markeringen, ifølge politi og arrangører. De dannet en kjede fra Brunsbüttel til Krümmel, gjennom byen Hamburg.

– Vi vil starte en kjedereaksjon av protester og motstand, dersom ikke regjeringen endrer sin atompolitikk, het det i en kunngjøring fra arrangørene.

Statsminister Angela Merkels regjering har sagt at de ønsker å la kjernekraftverkene få forlenget levetid, og dermed sette til side et vedtak om å stenge alle kjernekraftverk innen 2020.

Akkurat hvor lenge kraftverkene skal få fortsette er ikke avklart. Regjeringen skal komme fram til en nasjonal energiplan i oktober. Her skal atomkraft ha en plass sammen med andre kraftkilder, for at landet skal kunne oppfylle sine løfter om å redusere utslippene av CO2. (©NTB)

AFP PHOTO DDP / JAKOB STUDNARAFP PHOTO DDP / JAKOB STUDNAR

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus