Meny

Richard Branson kritiserer flyrestriksjonene

Richard Branson, sjefen for flyselskapet Virgin Atlantic. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Branson, sjefen for flyselskapet Virgin Atlantic, mener flyforbudet som ble innført under vulkanutbruddet på Island, var unødvendig.

– Våre ingeniører og alle ekspertene fortalte oss i kulissene at det ikke var noen fare å fly i det hele tatt, og at det bare ville være farlig dersom vi hadde fløyet nær Island, sier Branson. Han mener det var mange «korridorer» der fly kunne ha kommet seg fram.

Les også: Stabil aktivitet i islandsk vulkan

– Jeg tror regjeringen har akseptert at det var en overreaksjon. Det totale flyforbudet over Europa var ikke rett beslutning, sier Branson, som krever at den britiske regjeringen kompenserer flyselskapene for tapene.

Les også: Flyselskapene har tapt 10 milliarder

Utbruddet under isbreen Eyjafjallajökull pågår fortsatt, men det kommer langt mindre aske fra vulkanen nå enn tidligere. Islands hovedflyplass Keflavik var fortsatt stengt lørdag på grunn av asken, og det var uklart om den ville åpne i morgen.

Akureyri flyplass nord på øya, som blir brukt som erstatning, var også delvis rammet av askeskyen. Men flyselskapet Icelandair kunne bruke den til sine flyginger til og fra Glasgow. Dette er mulig så lenge pilotene bruker synet framfor instrumenter til å manøvrere, opplyser Hjördis Gudmundsdottir hos Islands luftfartstilsyn. (©NTB)

Les også: - Nye regler setter liv i fare

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus