Meny

Bred støtte til NHO-utskiftning

Jan Tore Sanner, Trine Skei Grande, Siv Jensen og Hans Olav Syversen støtter Utskiftningen i NHO. Foto: Scanpix/Montasje ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utskiftningen i NHO får bred støtte i det politiske miljøet. Gjennomgangstonen er at Paul-Chr. Riebers beslutning er klok og nødvendig.

– NHO er en meget viktig organisasjon i arbeidslivet, og når presidenten nå har fått så mye i hendene, var det et klokt valg å ta, sier næringsminister Trond Giske (Ap) til NTB.

Han understreker at departementet har hatt et godt samarbeid med Rieber som president i arbeidsgiverorganisasjonen.

Les også: Giske: – Et klokt valg av NHO

Høyres nestleder Jan Tore Sanner sier det står stor respekt av beslutningen om å gå av som president i NHO.

Les også: Trekker seg som NHO-president

– Dette viser at han setter NHOs interesser foran sine egne. Han har håndtert dette på en rask og profesjonell måte og tatt konsekvensen av at saken kunne ha skadet NHO, sier Sanner til NTB.

Svært kvalifisert

Sanner betegner Riebers etterfølger, Kristin Skogen Lund, som en svært kvalifisert og respektert næringslivsleder. Det er første gang NHO får en kvinne helt på topp i organisasjonen.

– Det at hun er kvinne og godt kvalifisert gir et tydelig signal til næringslivet og samfunnet ellers. Det er et svært godt valg, sier Høyres nestleder.

Frp-leder Siv Jensen sier at NHO har ryddet raskt og forsvarlig opp i den situasjonen som er oppstått.

Les også: - Må trekke seg som NHO-president

– Jeg registrerer at Rieber selv tok dette initiativet fordi han ikke ønsket å skade NHO. Det er en forsvarlig beslutning, sier Jensen.

– NHOs interesser foran egne

KrFs finanspolitiker Hans Olav Syversen berømmer Rieber for å sette NHOs interesser før sine egne.

– Det er prisverdig at han setter NHOs interesser og omdømme foran egen prestisje. Jeg ønsker den nye presidenten lykke til som leder i en av de mest sentrale organisasjonene i norsk samfunnsliv, sier Syversen.

Sps nestleder Trygve Slagsvold Vedum mener at Rieber tok en riktig beslutning.

– Den stadige negative oppmerksomheten kunne ha blitt et problem for NHO. Men Rieber tok selv ansvar, slik at saken ikke lenger hefter ved NHO, sier Slagsvold Vedum.

Nødvendig

Venstres leder Trine Skei Grande sier at beslutningen var modig og nødvendig.

– Det er positivt at situasjonen håndteres såpass raskt, slikt at det ikke skal være noen tvil om hva norsk næringsliv står for. I saker som denne er det nødvendig å være ryddig og rask, sier Skei Grande.

Hun understreker at hun også håper at fiskeoljesaken skal tjene som en vekker for norsk næringslivs engasjement i det okkuperte Vest-Sahara.

Viser til UDs råd

Giske viser til at det er toll- og avgiftsmyndighetene som håndterer denne saken.

– Men Næringsdepartementet henviser alltid til UDs råd, og det har vært helt klart. Man bør ikke gjøre handel med Vest-Sahara, og det er det samme rådet vi gir, sier næringsministeren.

NHOs visepresident Kristin Skogen Lund overtar toppvervet i organisasjonen fram til generalforsamlingen i juni.

– Jeg kjenner Kristin Skogen Lund både fra hennes tid som administrerende direktør i Aftenposten og fra Norge 2020-utvalget. Jeg har et veldig godt inntrykk av henne, og NHO er i de beste hender. Vi ser fram til å samarbeide tett med NHO i tiden framover, sier Giske. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus