Meny

Giske: – Et klokt valg av NHO

Nærings- og handelsminister Trond Giske (i midten) sammen med administrerende direktør i NHO, John G. Bernander (tv) og LO leder Roar Flåten. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg forstår at han vil la noen som har sin fulle tid og oppmerksomhet til jobben, ta over roret, sier næringsminister Trond Giske (Ap) etter at NHO-president Paul-Chr. Rieber trakk seg lørdag.

Giske betegner avgjørelsen som klok.

Les også: Trekker seg som NHO-president

Bred støtte til NHO-utskiftning

– NHO er en meget viktig organisasjon i arbeidslivet, og når presidenten nå har fått så mye i hendene, var det et klokt valg å ta, sier han til NTB.

Les også: - Må trekke seg som NHO-president

Han understreker at departementet har hatt et godt samarbeid med Paul-Chr. Rieber som president i arbeidsgiverorganisasjonen.

– Vi får bare ta det til etterretning at han synes det tar så mye tid og ressurser å rydde opp i forholdene som er avdekket at han velger å gå av som president, sier statsråden.

Viser til UDs råd

Når det gjelder den videre behandlingen av tollsaken om import av fiskeolje fra Vest-Sahara, viser Giske til at det er toll- og avgiftsmyndighetene som håndterer den saken.

– Men Næringsdepartementet henviser alltid til Utenriksdepartementets råd, og UDs råd har vært helt klart. Man bør ikke gjøre handel med Vest-Sahara, og det er det samme rådet vi gir, sier næringsministeren.

– Godt inntrykk

NHOs visepresident Kristin Skogen Lund overtar toppvervet i organisasjonen fram til generalforsamlingen i juni.

– Jeg kjenner Kristin Skogen Lund både fra hennes tid som administrerende direktør i Aftenposten og fra Norge 2020-utvalget. Jeg har et veldig godt inntrykk av henne, og NHO er i de beste hender. Vi ser fram til å samarbeide tett med NHO i tiden framover, sier Giske. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus