Meny

Askefri helg i Norge

Røykskyen stiger fortsatt fra Eyjafjallajökull på Island, men ifølge prognoser lørdag blir det neppe store flyproblemer i Norge i helgen. (Foto: REUTERS / Ingolfur Juliusson / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste prognosene tyder på at det går mot en askefri helg her i landet, men med noe usikkerhet rundt mandag.

Den siste prognosen fra Meteorologisk institutt viser at det kommende døgn ikke er noen spredning av aske som vil ha betydning for Norge.

– Akkurat nå er det et område med aske over Østersjøen, men det er under avvikling og forsvinner etter hvert. Områdene rundt Island er litt mer problematiske. Det ser ut til at spredningen fortsetter østover mot Grønland og nordligere deler av Canada, sier statsmeteorolog Haakon Melhus til NTB ved 13-tiden lørdag.

Situasjonen mandag er noe mer usikker, men neppe særlig dramatisk.

– Det kan se ut som om det kommer en viss økning av aske i Norskehavet, opp mot Lofoten og Vesterålen og videre nordover. Dette kan komme til Norge via et kraftig lavtrykk, men siden utbruddet på Island har dempet seg kraftig, så er det liten fare for at asken blir transportert mot Skandinavia, sier Melhus.

Kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor bekrefter at det ser bra ut for flytrafikken i dagene framover.

– Hele luftrommet over Norge er åpent, sier han lørdag ettermiddag. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus