Meny

Foreslår å fjerne finansbonuser

Sigbjørn Johnsen (foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) mener fete bonuser til bank- og finansrådgivere kan være lovstridig. Nå vil han ha nytt regelverk.

I et brev Johnsen sendte til Finanstilsynet torsdag, skriver Finansdepartementet at en praksis der investeringsrådgivere får større bonus jo mer de selger, kan være i strid med verdipapirhandelloven, melder NRK.

Årsaken er at rådgiverne kan ha egeninteresse i å selge finansielle produkter fordi de tjener på det, i stedet for å råde kundene til å ha penger på bok eller betale ned på lån.

– Vi som forbrukere må være trygge på at de investeringsrådene vi får, er til eget beste. En undersøkelse Finanstilsynet har gjort, viser mange eksempler på det motsatte, sier Johnsen til NRK.

Regjeringen ønsker et regelverk som gir finansrådgivere lik lønn uansett om kunden rådes til å beholde pengene på konto eller investere i forskjellige spareprodukter. Den salgsavhengige bonuslønna skal bort og heller erstattes med en høyere fastlønn.

Johnsen sier at dersom Finanstilsynet konkluderer på linje med departementet, kan en ny forskrift være på plass i løpet av året. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus