Meny

- Før-krise-optimisme i boligmarkedet

Et klart flertall tror på høyere boligpriser fremover (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden før finanskrisen har så mange sagt at de planlegger boligkjøp, viser undersøkelse.

En spørreundersøkelse foretatt av Garanti Eiendomsmegling viser at nesten hver tiende nordmann har planer om å kjøpe bolig i løpet av de neste 12 månedene.

Dersom samtlige av de ni prosentene som sier de er på boligjakt faktisk kjøper bolig, vil det kunne omsettes 150.000 boliger det neste året. Det vil i så fall bety at aktiviteten i boligmarkedet kommer opp på nivåene fra før finanskrisen, skriver Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

- Tallene tyder på at mange har utsatt bolighandelen i finanskrisen, selv om vi nok ikke kan vente at samtlige planer blir realisert, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Men høsten 2007 – før finanskrisen – var det til sammenligning åtte prosent som sa at de planla å kjøpe bolig de kommende 12 månedene, påpeker meglerkjeden.

Venter prisvekst
Blant de som har svart på undersøkelsen, er det et klart flertall som tror på høyere boligpriser fremover.

58 prosent tror at boligprisene skal øke i løpet av de kommende 12 månedene, mens 6 prosent tror prisene kommer til å falle. Resten, 36 prosent, tror på uendrede priser eller usikre.

Troen på prisvekst er enda større blant de som skal kjøpe eller selge bolig - her tror to av tre på oppgang.

Ikke uventet er det unge med høy inntekt som i størst grad sier de vil prøve å finne seg et nytt sted å bo i tiden fremover.

Les også:
På innsiden: Kina-boblen
Færre vil ha banklån
Boligprisene fortsetter opp

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus