Meny

Jukset på nettauksjon – fikk gigantbot

Paul Barrett fra Storbritannia fikk 467.000 kroner i bot etter at han prøvde å jukse på nettauksjonen til Ebay. (Foto: AP Photo/Paul Sakuma)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kreativ brite fikk svi for å ha jukset på Ebay.
Paul Barrett fra Storbritannia fikk 467.000 kroner i bot etter at han prøvde å jukse på nettauksjonen til Ebay.

39-åringen var sikker på at han ville tjene mer hvis han bød på sine egne varer som han hadde lagt ut på auksjonssiden. Han opprettet derfor en rekke kontoer, som han brukte for å late som om det var stor interesse for tingene han hadde å selge.

Nå angrer han nok på det. Svindelen ble oppdaget, og en britisk domstol har nå dømt han til å betale en bot på 50.000 pund for svindelen.

Svindelen han prøvde seg på er nemlig godt dekket av både britisk og europeisk lov, ifølge Daily Mail.

Selv om det er forbudt er det svært enkelt å opprette flere kontoer, som briten gjorde. Men bøtene som man får for svindlingen er svært høye.

De fleste nettauksjoner har regler som forbyr alle former for manipulasjon av budene, og det er forbudt å by på egne varer. Familiemedlemmer har heller ikke lov til å by på ting som skal selges.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus