United Airlines nødlandet på Azorene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et fly fra United Airlines nødlandet på Das Layes-flyplassen på Azorene onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske medier spekulerer i at nødlandingen var knyttet til askeskyen fra den islandske vulkanen Eyjafjallajokull, men flyselskapet forklarer at det var et elektrisk problem som forårsaket landingen.

- United Airlines bekrefter at UA 964 på vei fra Washington DC til Moskva ble omdirigert av sikkerhetsgrunner, etter at man merket en elektrisk lukt i kabinen. Flyet, en 767-300 Boeing landet trygt på Layes-flyplassen på Azorene, sier Kevin Johnston i United Airlines til ABC Nyheter.

Russiske medier meldte tidlig torsdag at flyet først hadde vært fem timer forsinket på grunn av tekniske problemer, før det endelig forlot Washington DC.

Til RIA Novosti sier passasjeren Pavel Chesnokov at det luktet brent i kabinen, noe han tror skyldes askeskyen fra Island.

- Helt fra begynnelsen av turen var det problemer med videosystemet ombord. Passasjerer som satt langt bak i flyet mener de luktet en svak eim av røyk, sier Chesnokov til Ria Novosti.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge ham sa piloten i løpet av flyturen at røyklukten skyldtes askeskyen fra Eyjafjallajokull.

En annen passasjer, Eric Broyhill, sier til den russiske avisen Gazeta.ru at passasjerene ble informert om at dette ikke hadde noe med askeskyen å gjøre.

Ifølge United Airlines har man sendt et erstatningsfly fra Washington DC, og at det vil ta av fra Azorene i løpet av torsdag.