Meny

SAS taper fortsatt penger

SAS-sjef Mats Jansson la frem et underskudd før skatt på 799 millioner kroner i første kvartal i år. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene fortsetter å renne ut av SAS, til tross for konsernets omfattende spareprogram.

SAS hadde et underskudd før skatt på 799 millioner kroner i første kvartal i år, mot 805 millioner kroner i samme periode i fjor.

Les også: SAS-sjefen ser lysning

Omsetningen falt kraftig fra 9,29 milliarder kroner i første kvartal 2009, til 7,8 milliarder kroner i første kvartal i år, opplyser selskapet.

Les også: Kjos flyr flere og taper mer

Askeutslippene fra vulkanutbruddet på Island, som har ført til stengt luftrom over store deler av Europa, har påført flyselskapet ytterligere tap.

SAS anslår at dette tapet til og med onsdag var på minst 380 millioner kroner.

SAS-konsernet har satt i verk et omfattende spareprogram på 6,4 milliarder kroner, og 63 prosent av det såkalte Core SAS-programmet var ifølge ledelsen gjennomført ved utgangen av mars.

Les også: SAS vil dekke alle utlegg for askefaste i Europa

SAS-sjef Mats Jansson betegner flyselskapets likviditetssituasjon som «tilfredsstillende» og anslår den gjenværende resultateffekten av spareprogrammet i perioden 2010 til 2012 blir på nærmere 4 milliarder kroner.

Les også: SAS taper millioner på vulkanasken

Jansson er overbevist om at selskapet kan «håndtere de negative effektene under et tøft 2010 og dra fordel av en mulig gjeninnhenting i markedet». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus