Meny

SAS-sjefen ser lysning

SAS-sjef Mats Jansson (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross svake resultater og asketap på 460 millioner svenske kroner: Mats Jansson ser tegn til bedring.

Flykonsernet SAS leverer nok en gang mørkerøde tall.

Første kvartal endte med et tap på nesten en milliard svenske kroner (se tabell), men tapene er faktisk ørlite grann mindre enn ventet på forhånd.

Asketap
SAS har slitt tungt lenge, og askeskyen fra Island har ikke akkurat gjort det lettere for det krisetyngede flyselskapet.

I kvartalsrapporten skriver SAS at askeproblemene har påført flyselskapet en negativ resultateffekt på 460 millioner svenske kroner opp til og med 21. april.

- Likevel, sett bort fra nylige hendelser, har vi merket oss noen tegn på forbedring i etterspørselen i SAS' markeder, men usikkerheten er fortsatt tilstede når det gjelder yieldutviklingen (inntekter per billett, red. anm.), skriver SAS-sjef Mats Jansson i rapporten.

Fra fredag denne uken regner man imidlertid med at flytrafikken vil gå som normalt igjen.

Følger planen
- Tross usikkerheten knyttet til potensielle, ytterligere effekter på virksomheten vår fra vulkanaske, fortsetter vi å gjennomføre Core SAS (spareplanen, red. anm) i henhold til plan. Med en tilfredsstillende likviditetssituasjon, og anslåtte gjenstående resultateffekter på 4,8 milliarder kroner i 2010-2012 fra kuttplanen, er vi trygge på at vi kan håndtere de negative effektene i et tøft 2010 og dra nytte av en potensiell vekst i markedet, skriver SAS-sjef Mats Jansson i kvartalsrapporten.

Tøff periode
SAS leverte langt styggere tall enn ventet i fjerde kvartal ifjor og gikk på en ny milliardsmell: Sjokktall fra SAS

Dermed måtte flyselskapet fylle kassen med fem milliarder friske kroner: SAS henter 5 mrd

Da SAS sendte ut årsrapporten for 2009 ble det dessuten kjent at flyselskapet kutter ytterligere 300 ansatte i forhold til det som er kommunisert tidligere. 1.000 stillinger i flyselskapet legges ned i 2010 og 2011.

Les:
300 flere må gå i SAS
Frykter SAS-problemer ved lagvarig flystopp

SAS Group

Ventet ifølge
(tall i millioner svenske kroner)Q1 2010Q1 2009TDN Finans
Omsetning9.49511.2969.983
Driftsresultat-762-984-798
Resultat før skatt-972-979-989
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus