Meny

Hele luftrommet åpnet

Asken etter vulkanutbruddet har igjen lagt seg over vestkysten av Norge og fører til nye problemer i flytrafikken torsdag morgen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftfartstilsynet opphevet torsdag formiddag alle flyrestriksjoner i norsk luftrom. Askeskyen på Vestlandet beveger seg østover, men hindrer ikke lenger flytrafikken.
Fra og med klokken 12.30 torsdag var alle restriksjoner i norsk luftrom opphevet. Dermed er det igjen lov å lette og lande ved flyplassene som ble stengt på Vestlandet natt til torsdag og torsdag morgen.

Bare et kvarter etter at Luftfartstilsynet hevet flyforbudet var Bergen lufthavn Flesland i drift igjen. Terminalsjef Alf Sognefest sier til bt.no at utsiktene er gode og at han igjen er optimist. Både Norwegian og SAS skal være klare til å gjenoppta flygingene på kort varsel.

Beregninger fra Meteorologisk institutt viser at asken beveger seg sakte, men sikkert østover.

– Et lavtrykk over Shetland gir vind i rett østlig retning, og det er ingenting som tyder på at dette vil endre seg det kommende døgnet, forteller vakthavende meteorolog Siv Dearsley til NTB.

I løpet av ettermiddagen vil restene av askeskyen nå fjellene fra Møre og Romsdal sørover til Agder. Modellen viser askespredningen fram til klokken 2 natt til fredag, og Dearsley ser ingen tegn til at det som er igjen av askeskyen vil nå Østlandet innen den tid. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus