Meny

Posten vil spare 300 millioner på å kutte lørdager

Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge vil spare 300 millioner kroner på å fjerne postlevering på lørdager.

Det bør gjøres en politisk vurdering av om det er riktig bruk av samfunnets ressurser å videreføre det konsesjonspålagte servicetilbudet på dagens nivå, skriver konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge i et innlegg i Dagens Næringsliv.

De siste ti årene har volumet av brevpost falt med nesten 30 prosent.

– Postmengden på lørdager utgjør omtrent halvparten av volumet på hverdagene. Undersøkelser Posten har foretatt viser at de fleste kundene ikke oppfatter lørdagsdistribusjon som viktig, skriver Mejdell.

En del av postleveringen lørdager er abonnementsaviser.

– Men faktum er at avisene selv i hovedsak står for avisdistribusjon i Norge. Posten distribuerer 12 prosent av lørdagsavisene. Resten går gjennom avisenes egne distribusjonsnett. Posten mener derfor at det bør vurderes alternative løsninger eller finansieringsformer for avisdistribusjon på lørdager, skriver postsjefen.

Han viser til at staten kan bli spart for 300 millioner kroner hvis brevomdeling på lørdager fjernes.

Mejdell er også skeptisk til at Posten fortsatt skal tilby banktjenester. Bare 2 prosent av alle regninger blir betalt over skranke, mens Posten er pålagt å tilby banktjenester på 1.500 steder, påpeker han. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus