Meny

- Kan bli massekonkurser

Bjørn Kjos frykter for hele flynæringens fremtid. Men han tror eget selskap, Norwegian, overlever. (Foto: Beirt Roald, Scapix).
Bjørn Kjos frykter for hele flynæringens fremtid. Men han tror eget selskap, Norwegian, overlever. (Foto: Beirt Roald, Scapix).
Bjørn Kjos frykter det verste for flynæringen etter vulkanutbruddet på Island.
(ABC Nyheter): Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian frykter for skjebnen til flere flyselskaper hvis luftrommet holdes stengt i lengre perioder.


- Hvis dette vedvarer vil det bli massekonkurser, sier Kjos til E24.

Kjos ser ikke bort fra at det bare kan dreie seg om dager før noen selskap virkelig vil merke situasjonen som alvorlig.

- Problemet er at svært mange flyselskaper har slitt i mange år og kom ut av 2009 med veldig dårlige resultater. De har ingen reserver å gå på.

- Noen dager med dette kan være spikeren i kisten, sier Kjos videre til nettstedet.

Selv om Kjos frykter for næringen generelt, tror han at eget selskap vil overleve. Han sier det vil gå lang tid før Norwegian eventuelt vil gå konkurs.

- Norwegian har svært lave kostnader og gode marginer, og Ryanair har vanvittig gode marginer, så det vil fortsatt være operatører i Norge som overlever.

- Vi vil være et av de siste flyselskapene som går konkurs, og da skal det ha gått flere måneder med stengte luftrom. Jeg tror ikke det er mange flyselskaper igjen i Europa når Norwegian går dukken, sier Kjos.

Ifølge E24 så taper Norwegian 23 millioner kroner om dagen på grunn av kansellerte avganger mens anslaget for SAS´del er 80 millioner.

Bjørn Kjos vil imidlertid ikke bekrefte beløpet overfor E24, men innrømmer at situasjonen påvirker økonomien til selskapet.

Bjørn Kjos gikk i går ut og mente at det ikke er farlig å fly så lenge det er klar sikt og godt vær.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus