Flytoget trekker permitteringsvarsel

Flytoget har trukket permitteringsvarselet. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)
Flytoget har trukket permitteringsvarselet. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytoget har inngått avtale med NSB om å bidra med tog og personell, og derfor blir ingen av de over 200 ansatte i Flytoget permittert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når landets hovedflyplass er stengt, taper Flytoget 2,5 millioner kroner hver dag. Derfor fikk over 200 ansatte i Flytoget varsel om at de kunne bli permittert på ubestemt tid, meldte Dagbladet.no.

Men like før klokken 12 fredag opplyste Flytoget at permitteringsvarselet er blitt trukket tilbake.

– Vi har trukket tilbake varselet etter en henvendelse fra NSB om å bidra med personell og tog. I tillegg har vi besluttet å kjøre togene våre lørdag og resten av helgen med 20-minutters ruter. Vi har håp om at kanskje noe kan skje på Gardermoen lørdag, og vi ønsker i så fall å være godt forberedt, sier Flytogets kommersielle direktør Sverre Høven til NTB.

Avinor som eier og driver over 40 flyplasser hadde fredag formiddag heller ingen planer om å permittere noen, ifølge pressesjef Sindre Ånonsen.

Flyselskapet SAS har ingen planer om å permittere ansatte slik situasjonen ser ut nå. Temaet har foreløpig heller ikke vært aktuelt hos konkurrenten Norwegian.

Situasjonen for de 12.500 personene som er ansatt på Oslo Lufthavn Gardermoen er uklar. Flyplassens informasjonssjef Jo Kobro kjenner ikke til om de ansatte på forskjellige serveringssteder og butikker kan bli permittert. (©NTB)