Oljesøl kan koste over 110 millioner

Opprydding etter Full City-sølet kan koste skattebetalerne over 110 millioner kroner. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Opprydding etter Full City-sølet kan koste skattebetalerne over 110 millioner kroner. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p7. august offentliggjorde regjeringen at den satte av 15 millioner kroner til Kystverkets opprydding av Full City-sølet. I virkeligheten vedtok den en ramme på 110 millioner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen kan trenge langt mer penger til oppryddingen etter oljesølet fra Full City-havariet ved Langesund, enn tidligere kjent.

7. august gikk regjeringen ut med en pressemelding fra statsråd om å gi Kystverket fullmakt til å overskride sine bevilgninger med 15 millioner kroner.

I virkeligheten besluttet regjeringen at Fiskeri- og kystdepartementet kan overskride budsjettet med 110 millioner som følge av oljeoppryddingen utenfor Langesund.

Det går fram av en kongelig resolusjon ABC Nyheter har blitt kjent med.

Venter på fler regninger

Men også denne rammen kan bli sprengt, opplyser kommunikasjonsråsdgiver Hallvard Wensel i Fiskeri- og kystdepartementet.

- Vi venter på et oppdatert anslag fra Kystverket. Når vi har mottatt den, vil det bli fremmet en ny kongelig resolusjon med fullmakt til å overskride Kystverkets budsjett. Det er vedtatt en ramme på 110 millioner. Når vi får en oppdatert oversikt over kostnadene, blir det fremmet forslag til Stortinget om en tilleggsbevilgning, sier han.

- Kan den nye ramma bli mer enn 110 millioner?

- Det vi vet nå, er at Kystverket har brukt mer enn 15 millioner. Hvis det viser seg at de 110 millionene ikke er tilstrekkelig, vil vi fremme en ny kongelig resolusjon, svarer Wensel.


View Påslag av oljesøl - "Full City" in a larger map