Liten vits i å pusse opp før salg

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du får ikke tilbake pengene for oppussingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Effekten på salgsprisen av oppussing er halvert siden åttitallet, skriver Finansavisen.

- Du kan legge gull på veggene uten at du får noe igjen for det når du selger boligen din. Folk har veldig forskjellig smak, og det er mye viktigere hvordan planløsningen er, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Prognosesenteret har regnet på effekten av oppussing, og mens man for 25 år siden i snitt fikk igjen 40 prosent av det man brukte på å oppgradere standarden før et salg, får man bare igjen halvparten av dette i dag.

- Den generelle standarden har blitt så høy, og det sier seg selv at forskjellen blir mindre når man går fra fint til litt finere.

Balkong viktig
Heller ikke eiendomsmegler Camilla Sem i Sem & Johnsen anbefaler å gå drastisk til verks før visning. Hun sier til avisen at folk liker å sette sitt eget preg på boligen, og at mange synes det er spennende å pusse opp litt, og at oppussingsobjekter går godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sem sier det er andre ting som betyr mye mer for prisen, blant annet balkong som kan utgjøre en forskjell i prisen på 200.000 til 300.000 kroner.

- Goder som balkong, parkering og heis blir viktigere og viktigere jo høyere opp i pris man kommer. Det er mange som ikke engang vurderer å gå på visning dersom det ikke er balkong.

Les også: -Bygg balkong - tjen 600.000
Slik får du fart på boligsalget
Boliger fulle av feil