Muslimsk organisasjon trykker Muhammed-karikatur

OPPRØRTE: Demonstranter samler seg foran Oslo S i forbindelse med Dagbladets trykking av en Muhammed-karikatur.
OPPRØRTE: Demonstranter samler seg foran Oslo S i forbindelse med Dagbladets trykking av en Muhammed-karikatur.

Den internasjonale muslimske organisasjonen OIC trykker en kontroversiell Muhammed-karikatur i sitt nyhetsbrev. – Historisk, sier en dansk politiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonen er den samme som Dagbladet hadde på sin førsteside i begynnelsen av februar.

OIC (Organization of the Islamic Conference) er den muslimske verdenens sammenslutning. I februarutgaven av organisasjonens månedlige nyhetsbrev brukes en tegningen der profeten Muhammed fremstilles som en gris, melder Jyllands-Postens nettutgave.

Tegningen er plassert under overskriften «negative hendelser», der det gjøres rede for at profeten har vært avbildet som en gris i Dagbladet.

– Historisk

Den danske politikeren Naser Khader kaller bildebruken i OICs nyhetsbrev historisk.

– Så vidt jeg vet, er det første gang man bringer en så kontroversiell Muhammed-tegning i et offisielt organ, sier han.

– Denne tegningen vil jo krenke de rettroende muslimer langt mer enn de opprinnelige Muhammed-tegningene. Hvis en kritisk arabisk avis trykte det, ville redaktøren fått sparken og sikkert blitt fengslet, sier Naser Khader til jp.dk.

Protester

Illustrasjonen er den samme som først dukket opp på en Facebook-side Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde lenket til, og som Dagbladet senere trykket på sin forside.

Trykkingen førte til omfattende protester i Norge. Det ble gjennomført en stor demonstrasjon, og nærmere 1.000 muslimske taxisjåfører parkerte bilene sine i Oslo sentrum i protest mot Dagbladet. (©NTB)

Personvernpolicy