Gasspedalen hengte seg opp - kjørte i 176 km/t

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Toyotaen kom opp i en hastighet på 176 km/t etter at gasspedalen hengte seg opp på E 18 torsdag ettermiddag, hevder den 49 år gamle eieren som stoppet ferden ved å kjøre inn i autovernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skrekkslagen ringte mannen til politiet i Agder klokken 12.26 torsdag. Han fortalte da at gasspedalen på hans Toyota Prius hadde hengt seg opp, og at han ikke klarte å stoppe bilen. Farten var da over 100 km/timen.

– Vi forsøkte å ringe Toyota for å høre om vi kunne få råd fra dem. Før vi klarte å få tak i den lokale forhandleren, ringte mannen opp igjen. Han meddelte at han hadde kjørt inn i autovernet, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til VG.

Mannen kjørte på E18 mot Lillesand da gasspedalen ifølge ham selv hengte seg opp. Han kolliderte med autovernet like utenfor Bratteheitunnelen og slapp fra sammenstøtet kun med lettere skader.

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge sier til avisen at Toyota flyr inn en ekspert fra Brussel fredag for å studere bilen sammen med en teknisk ekspert fra Toyota Norge. Bilen er tauet inn til en lokal forhandler i Kristiansand.

Ulykken torsdag skal være den første av denne typen med Toyota i Norge, men internasjonalt har det vært flere lignende ulykker. Toyota har tilbakekalt til sammen 8 millioner biler produsert mellom 2004 og 2009 verden over på grunn av problemer med gasspedaler som henger seg opp eller gulvmatter som kan kile fast gasspedalen.

Dessuten er Toyota Prius 2010-modellen tilbakekalt på grunn av problemer med bremsepedalen. (©NTB)

Personvernpolicy