Etterforsker politiet etter politidrap

27-åringen (t.v.) som er siktet for uaktsomt drap på politimannen Børge Ivarsen i Grimstad, ble fredag fremstilt for varetektsfengsling. I midten står mannens forsvarer, Thor Bache-Wiig. Foto: Erik Holand / Agderposten / Scanpix
27-åringen (t.v.) som er siktet for uaktsomt drap på politimannen Børge Ivarsen i Grimstad, ble fredag fremstilt for varetektsfengsling. I midten står mannens forsvarer, Thor Bache-Wiig. Foto: Erik Holand / Agderposten / Scanpix

Spesialenheten for politisaker skal etterforske politiets rolle i forbindelse med bildrapet på politimannen Børge Ivarsen i forrige uke. Politifolk i både Rogaland, Buskerud og Agder skal avhøres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få dager før 27-åringen kjørte ned og drepte politimannen, ble han anholdt av politiet i Drammen. Han var på rømmen fra en behandlingsinstitusjon da han ble tatt for å kjøre en stjålet bil i påvirket tilstand.

Les også: Erkjenner uaktsomt bildrap

Politiet i Rogaland hadde loggført at 27-åringen hadde rømt fra åpen soning, men politiet i Drammen hadde ikke fått dette med seg. Dermed fant de ingen grunn til å holde på mannen.

Onsdag i forrige uke truet den 27 år gamle rømlingen til seg en bil fra en kvinne i Drammen. Samme natt kjørte han sørover, og ved 3.30-tiden torsdag morgen kjørte han ned og drepte Børge Ivarsen idet den erfarne politimannen var i ferd med å legge ut spikermatter på E18 ved Grimstad.

Les også: – Kjørte i 200 kilometer før påkjørsel av politimann

– Etterforskerne fra Spesialenheten kommer til Kristiansand tirsdag for å starte avhørene av politifolk i Agder politidistrikt. Senere skal de også vurdere om politiet i Drammen og Rogaland fulgte gjeldende rutiner, opplyser Einar Drægebø, advokat og leder for spesialenheten i Vest-Norge. (©NTB)

Les også: Politimann kjørt ned og drept

– En dypt tragisk hendelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus