82 saksøkere krever at Fokus Bank dekker tapet

Trond Sollied er en av saksøkerne (foto: Scanix).
Trond Sollied er en av saksøkerne (foto: Scanix).

Flere profilerte personer gikk på en smell i spareproduktet ING Senior Bank Loans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av det kompliserte spareproduktet ING Senior Loans i 2007 gir Fokus Bank et travelt år i retten i 2010.

I dag starter rettssaken mot Fokus Bank, hvor investor Einar Nagell-Erichsen og fotballtrener Trond Sollied er blant de 82 saksøkere som krever at Fokus Bank dekker tapet på tilsammen 275 millioner som de har hatt på investeringer i spareproduktet.

Fondet ING Senior Loans spekulerte i syndikerte banklån til amerikanske og europeiske industribedrifter. Fondet ble tvangsstengt i 2009 med stort tap for kundene. Fokus Bank solgte fondsandeler til 270 norske kunder for tilsammen 830 millioner kroner.

Fikk ikke nok informasjon
Til tross for at Fokus Bank vant frem i en tilsvarende sak mot Tore Tvete, tror ikke advokat Vidar Strømme i advokatfirma Shjødt at hans 82 klienter har minsket sine sjanser for å vinne frem.

- Jeg har lest den dommen nøye, og jeg synes det er en annen sak. Det er rett og slett et spørsmål om hvor godt poengene er kommet frem i denne rettssaken. Jeg tror ikke den dommen har svekket vår sak, sier Strømme til DN.

Fokus Banks angivelige manglende informasjon om spareproduktets risiko er det største klagepunktet Strømmes klienter har i rettssaken.

Ifølge advokat Strømme ville ingen av hans klienter investert i dette produktet hvis Fokus Bank hadde informert dem om alle sidene ved produktet.

Oslo tingrett har satt av 34 dager til saken.

- Finanskrisen var årsaken
Advokat Olav Fredrik Perland i Wiersholm Advokatfirma er mannen som skal tilbringe mye tid i retten på vegne av Fokus Bank i år. Han har allerede ført de to rettssakene som har gått i Sør-Trøndelag tingrett, og kan innkassere en seier. Han ser ingen grunn til at det ikke skal bli flere.

- Banken har ikke gjort noe galt. Hovedbudskapet vårt er at det er gitt nok informasjon om produktet, og at det var finanskrisen som var årsaken til at investeringene dessverre gikk galt. Jeg ser ingen grunn til at utfallet av saken i Oslo tingrett bør bli noe annerledes enn dommen i Trondheim, sier Perland.

Les også:
Kan bli nødt til å ta kjempetap
Skattetrøbbel i regjeringen
Norsk grovbrød-suksess i «lofflandet»
For godt til å være sant

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus