Billigere mobilbruk i utlandet fra 1. april

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Fra 1. april blir det billigere å bruke mobiltelefon i utlandet som følge av nye EU-regler. Dette vil berøre norske operatørers priser på datatrafikk og SMS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste mobiloperatørene krever i dag 3,99 kroner, avhengig av land og abonnement, for å sende en SMS fra utlandet til Norge.

Når den nye EU-reguleringen på SMS- og datatrafikk i utlandet blir gjeldende fra 1. april, blir den nye maksprisen 1,19 kroner, en prisreduksjon på 70 prosent, skriver Finansavisen.

EU har lenge hatt regulering av prisene på tale i mobilnettet. Maksprisen har vært 4,72 kroner for oppringninger og 2,08 kroner for mottak av samtaler i EU-land. De fleste norske operatører har også forholdt seg til disse beløpsgrensene.

Regelendringen fra 1. april vil regulere prisene på SMS-meldinger. Men for datatrafikk blir det ikke prisregulering på sluttbrukernivå. I stedet kan operatørene seg imellom ikke kreve mer enn 1 euro per megabyte, tilsvarende 8,68 kroner med den faste valutakursen som er bestemt av EU.

Regelendringen innebærer videre at det blir sekundtaksering på alle samtaler, og ikke betaling per minutt, også når du ringer hjem fra utlandet. Det blir likevel åpnet for en minimumstaksering på 30 sekunder per samtale. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus