Johnsen maner til moderasjon i lønnsoppgjøret

Johnsen maner til moderasjon i lønnsoppgjøret
Johnsen maner til moderasjon i lønnsoppgjøret

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) mener det er avgjørende for konkurranseutsatt industri at vårens lønnsoppgjør blir moderat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må ta vare på den langsiktige verdiskapningen ved å ta hensyn til situasjonen for konkurranseutsatt industri. Det er en hovedoppgave for oss og for dere, sa Johnsen i sin tale under YS’ inntektspolitiske konferanse i Oslo tirsdag.

Les også: – Johnsen må ty til milliardkutt til våren

Finansministeren gjentok viktigheten av å stramme inn den offentlige oljepengebruken, og viste til at statsbudsjettet for 2010 ligger 45 milliarder kroner over 4-prosentregelen.

– Vi må ta vare på verdens beste velferdsstat og det beste offentlige pensjonssystemet i verden. Erfaringene fra bankkrisen på 90-tallet har lært meg hvor viktig det er å ha grep om økonomien, sa Johnsen og advarte om at styrket krone og økt rente blir resultatet hvis det offentlige og partene i arbeidslivet ikke klarer å utvise moderasjon.

– Solidaritetsalternativet er like viktig i dag som på 1990-tallet, selv om vi kaller det noe annet nå. Vi er nødt til å skaffe oss et handlingsrom for framtida, sa Johnsen.

Representantskapet i YS vil tirsdag samle seg om hovedkravene foran vårens lønnsoppgjør. Blant dem vil likelønn og kamp for normalarbeidsdagen være. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus