– Johnsen må ty til milliardkutt til våren

Finansminister Sigbjørn Johnsen vil kutte i oljepengebruken. Foto: Scanpix
Finansminister Sigbjørn Johnsen vil kutte i oljepengebruken. Foto: Scanpix

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) må ifølge Dagens Næringsliv kutte revidert budsjett i vår med 1,3 milliard kroner som følge av rederienes skattefest etter seieren i Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johnsen har allerede varslet at regjeringen vil kutte i oljepengebruken i årene som kommer. Kuttet blir dermed enda større når milliardinntektene fra rederiene likevel ikke kommer fellesskapet til gode, skriver Dagens Næringsliv.

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner minner regjeringen på at pengene ikke kan skaffes ved å øke andre skatter.

– Dette vil bli smertefullt for den rødgrønne regjeringen. Når regjeringen allerede i februar vet at den mister 1,3 milliard kroner i skatteinntekter, så tar jeg det for gitt at regjeringen dekker dette inn i revidert budsjett. Det er også viktig å huske på at regjeringen ikke kan hente disse pengene ved å øke andre skatter, uten å måtte bryte eget løfte om at skattene ikke skal øke ut over 2004-nivå, sier Sanner.

Ifølge avisen klør nå Johnsens ansatte seg i hodet for å finne ut hvordan budsjettfloken kan løses. Departementet vil ikke opplyse hva som blir konsekvensen av rederienes skatteseier over staten, eller hvordan bortfallet av 1,3 milliard kroner i skatteinntekter skal finansieres.

Departementets kommunikasjonssjef Runar Malkenes bekrefter bare de faktiske forholdene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus