Norsk lege etterforskes for drap i Sverige

En norsk lege etterforskes for drap i Sverige. Legen ble suspendert fra stillingen i november, men hevder selv han ikke har gjort noe lovstridig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en pårørende, som også er lege, som varslet sykehuset om den norske legen. Kvinnen besøkte moren på sykehuset og opplevde at den eldre kvinnen døde da hun var på besøk.


Ifølge den skriftlige klagen hun har levert, så skal den norske legen ha sagt at «hun fikk hjelp på veien», melder NRK. Legen skal også ha fortalt at han hadde gitt kvinnen en injeksjon av kalium.

Uforstående

Den suspenderte legen har engasjert kjendisadvokaten Leif Silbersky til å forsvare seg. Han stiller seg uforstående til anklagene som nå er reist mot han, og skal ha tatt beskyldningene svært tungt.

– Han er svært krenket over at de mistenker ham for å ikke ha gjort et yrkesmessig akseptabelt arbeid, sier advokaten til NRK.

Gode gjetninger

Hendelsen som utløste etterforskningen skal ifølge Sveriges Radio ha skjedd tre år tilbake i tid, men undersøkelsene som er satt i gang, utelukker ikke at mannen også kan ha vært involvert i andre dødsfall.

En gjennomgang av journalene på avdelingen hvor legen har jobbet, viser at mannens spådommer om hvor lenge pasienter har hatt igjen å leve, har stemt meget godt overens med faktisk dødstidspunkt for 13 pasienter.

Statsadvokat Johan Henningsson seier det er skjellig grunn til å mistenkte legen, som har jobbet mange år i det offentlige helsevesenet, for drap. (©NTB)

Personvernpolicy