Mulig ny IA-avtale i dag

ENIGHET? Ifølge Aftenposten kan en ny IA-avtale bli undertegnet allerede i dag, når arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og lederne i arbeidslivet har planlagt å møtes klokken 14. (Arkivfoto: Scanpix)
ENIGHET? Ifølge Aftenposten kan en ny IA-avtale bli undertegnet allerede i dag, når arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og lederne i arbeidslivet har planlagt å møtes klokken 14. (Arkivfoto: Scanpix)

En ny avtale om inkluderende arbeidsliv (IA) kan bli undertegnet i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene om ny IA-avtale har gått så bra at partene kan bli enige før fristen 1. mars, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen kan en avtale bli undertegnet allerede i dag, når arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og lederne i arbeidslivet har planlagt å møtes klokken 14. Et alternativ er at partene møtes torsdag, da det også er holdt av tid til et møte, ifølge avisen.

Tirsdag ettermiddag pågikk fortsatt forhandlingene.

Det ligger an til at endringene i regelverket for sykefravær vil være tilnærmet likt de nye forslagene fra ekspertgruppen som er blitt ledet av professor Arnstein Mykletun. Ifølge forslagene fra hans gruppe bør antall sammenhengende egenmeldingsdager øke til ti dager. Grensen i dag er åtte dager i IA-bedrifter og tre dager for alle andre. Gruppens forslag innebærer en øvre grense med maks 24 dager på ett år.

Gruppen har også foreslått å legge om finansieringen av sykepenger. Arbeidsgiverne skal bare betale lønn de ti første dagene, mot 16 dager i dag. Men etter åtte uker vil folketrygden betale tilbake 80 prosent av full utbetaling av sykepenger dersom arbeidsgiveren ikke har fått den sykmeldte ut i delvis arbeid. Dette betyr at den sykmeldte må være i minst 20 prosent arbeid etter åtte uker. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy