Toyotas USA-sjef ber om unnskyldning

Toyota har måttet tilbakekalle flere millioner biler på grunn av problemer med pedalene. Toyotas øverste sjef for salg i USA Jim Lentz, beklager nå overfor Kongressen det han kaller uakseptable utsettelser i arbeidet for å rette opp sikkerhetsproblemer med flere modeller. Foto: REUTERS / Toru Hanai / SCANPIX
Toyota har måttet tilbakekalle flere millioner biler på grunn av problemer med pedalene. Toyotas øverste sjef for salg i USA Jim Lentz, beklager nå overfor Kongressen det han kaller uakseptable utsettelser i arbeidet for å rette opp sikkerhetsproblemer med flere modeller. Foto: REUTERS / Toru Hanai / SCANPIX

Bilprodusenten Toyotas øverste sjef i USA beklager overfor Kongressen det han kaller uakseptable utsettelser i arbeidet for å rette opp sikkerhetsproblemer med flere modeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi erkjenner disse feilene, vi ber om unnskyldning for dem, og vi har lært av dem, sa Jim Lentz, sjef for salget av Toyota i USA.

Les også: – Toyota forsøkte å unngå dyre reparasjoner

Problemer i kø for Toyota

– Vi forstår nå at vi må tenke annerledes når vi undersøker klager, og kommunisere raskere, bedre og mer effektivt med kundene og myndighetene, sa han i en forklaring til kongresskomiteen som undersøker Toyotas sikkerhetskrise.

Obama-administrasjonen vil ta Toyotas øverste sjef Akio Toyoda på hans ord om at bilprodusenten arbeider hardt for å løse problemene som er oppstått, sier USAs transportminister Ray LaHood til Kongressen.

Ifølge LaHood er det viktige skritt Toyota har tatt gjennom innkallingen av over 6 millioner biler for å sjekke gasspedaler, bremsepedaler og gulvmatter. Men han ville ikke si at det nødvendigvis er svar på alle spørsmål.

Toyoda skal selv gi sin forklaring til kongresskomiteen onsdag. (©NTB)

Personvernpolicy