Togpassasjerer innesperret i nesten to timer

Passasjerene på et tog som sto fast i Oslotunnelen mellom Nasjonalteateret og Oslo S fikk endelig se dagslys etter nesten to timer tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt før klokken 8.30 ble passasjerene hentet ut og satt av på Oslo S. Toget de var på, sto fast i Oslotunnelen i én time og 45 minutter.

– Det skyldtes en kjøreledning som falt ned og medførte at strømmen forsvant. Vi har ikke klarlagt årsaken til at dette skjedde, opplyser pressevakt Trude Isaksen i Jernbaneverket til NTB.

Jernbaneverket satte etter evakueringen av passasjerene inn mannskaper for å reparere kjøreledningen og få strømmen tilbake igjen.

– Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, men denne hendelsen vil føre til til dels store forsinkelser og en del innstilte tog, sier Isaksen.

Hun opplyser at alle reisende kan benytte Flytoget mellom Skøyen og Oslo S i mellomtiden.

Tidligere tirsdag morgen var fem tog innstilt i Oslo-området. På Østfoldbanen ble 5.46-toget fra Moss til Skøyen, og 7.36-toget fra Kolbotn til Oslo S, innstilt på grunn av mangel på togsett. 7.30-toget fra Lillestrøm til Oslo S ble innstilt av samme årsak, og passasjerer på avgangen fra Oslo til Stockholm klokken 7.25 ble sendt av gårde med buss.

Også mandag var det togtrøbbel. Da førte feil på sporvekslere som følge av snø til innstilte tog og forsinkelser. (©NTB)

Personvernpolicy