Skyr utleieplikt

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Strenge klausuler dreper interessen for leiligheter på fjellet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hadde det vært opp til oss hadde det vært null utleieplikt, sier Stig Svartor i Terra Eiendomsmegling på Lillehammer til Finansavisen.

Megleren selger leiligheter i prosjektet Pellestova øverst på Hafjelltoppen. Det har gått tregt siden salgsstarten i 2007, og han legger ikke skjul på hva som er årsaken.

Kjøperne plikter blant annet å stille leiligheten sin til disposisjon for utleie 50 prosent av året, der åtte uker er i høysesong, betale en tusenlapp i måneden som tilskudd til hotellet og betale "litt høy" andel av leieinntektene til hotellet.

- Håpet er at politikerne i kommunen kan mye litt opp i klausulen. Det er de som har satt kravene, og målet må jo å være å få litt lys i vinduene der oppe. Og jo flere leiligheter vi selger, jo større trafikk genereres til hotellet, sier Svartor til Finansavisen.

- Mye tyngre
I Hemsedal har Håkon Wøllo i Eiendomsmegler 1 solgt leiligheter i Hemsedal Alpin Lodge siden påsken ifjor. Kjøperne kan velge leilighet med eller uten utleieplikt, og det er stor forskjell på pågangen.

- Det er ingen tvil om at det er mye tyngre å selge leiligheter med utleieplikt enn uten. Og jeg kan jo forstå at folk er skeptiske når verden er slik den er. Men vi håper å selge noe nå i vinterferien, sier Wøllo til Finansavisen.

Les også:

Rush etter folkehytter

Kan dette bli det nye Geilo?

Minutter skiller Norges dyreste og billigste hytter

Hytteprisene stiger

Personvernpolicy