Shirin Ebadi til søksmål mot avis

Shirin Ebadi var denne uken i Norge. Her sammen med tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Foto: Scanpix.
Shirin Ebadi var denne uken i Norge. Her sammen med tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Foto: Scanpix.

Anklager avisen for løgner om Irans opposisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredsprisvinner Shirin Ebadi har gått til søksmål mot Irans største avis Kayhan. Avisens redaktører må forsvare seg mot anklager fra Edbadi og andre om at de sprer løgn om Teheran-regimets motstandere.

Ebadi, som i 2003 ble tildelt Nobels fredspris, er spesielt harm over at avisen har omtalt henne som «tilhenger av Baha’i-troen». Denne religionen er forbudt i Iran, dens tilhengere blir forfulgt og å anklage noen for å tilhøre troen regnes av muslimer som sterkt nedsettende.

Kayhan er kjent for sine voldsomme utfall mot iranske reformtilhengere, som avisen gjerne stempler som utenlandske agenter. Rettssaken som Ebadi, journalisten Emadeddin Baghi og juristen Shadi Sadr har anlagt mot avisen, ble innledet i Teheran søndag. (©NTB)

Personvernpolicy