Rush etter folkehytter

Illustrasjonsfoto: Colorbox
Illustrasjonsfoto: Colorbox

Mange vil ha enkle hytter, gjerne langt fra alpinbakker og oppkjørte løyper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at salget av hytter fikk seg et solid løft ifjor, følger tomtesalget etter. Flere av landets fjellmeglere melder om et nytt rush etter rimelige hyttetomter, skriver Dagens Næringsliv.

Flere nordmenn ønsker å realisere drømmen om å bygge den typiske folkehytta - enkle hytter gjerne beliggende et stykke unna alpinanlegg og oppkjørte løyper.

- Til tross for økende etterspørsel får vi neppe noen prisgalopp på denne typen tomter, sier Bjørn Erik Øye ved Prognosesenteret til DN.

Ifølge Øye ligger det sannsynligvis rundt 50.000 ferdigregulerte hyttetomter for salg rundt omkring i landet, tilsvarende ti ganger et antatt årsbehov.

En kjøretur til bakkene
Megler Arnfinn Sørhaug i Eiendomsmegler1 Buskerud/Vestfold har siden nyttår solgt ni hyttetomter på Skrim ved Kongsberg. Til sammenligning ble ikke en eneste tomt solgt i perioden januar til november ifjor. Hyttetomtene ligger uten alpinanlegg i umiddelbar nærhet. Man må en kjøretur til Kongsberg for å stå i bakkene.

Ifølge fjellmegleren er det størst rift om selveiertomter med prisantydning på en halv million kroner. Majoriteten av kjøperne kommer fra Vestfoldbyene - men de siste ukene har flere bosatt i Oslo-området meldt sin interesse. Ved DnB Nors kontor på Lillehammer bekrefter megler Kathrine Rosenvinge stilsvarende trend. Siden nyttår er tre tomter på Skeikampen solgt unna i tilvarende prissjikt.

- Dette er hyttetomter for folk flest. Ikke alle har råd til å kjøpe en tomt på Hafjell som koster to millioner kroner før første spadetak er satt i jorda, sier Rosenvinge til DN.

Les også: Kan dette bli det nye Geilo?

Minutter skiller Norges dyreste og billigste hytter

Kjøp hytte uten å få dårligere råd

Personvernpolicy