Mohammad løslatt – anmelder trusler mot seg selv

Mohammad løslatt – anmelder trusler mot seg selv
Mohammad løslatt – anmelder trusler mot seg selv

Mohyeldeen Mohammad ble onsdag kveld løslatt etter at politiet i Larvik tidligere på dagen siktet ham for trusler mot journalister. Mohammad har samtidig anmeldt at han selv er blitt truet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den trusselsiktede 24-åringen oppsøkte selv politistasjonen i Larvik onsdag ettermiddag. Han ble innbrakt til avhør og politiet siktet ham for trusler mot to journalister fra Dagbladet.

Mohammad, som er fra Larvik, har irakisk bakgrunn, og er for tiden student i Medina i Saudi-Arabia. Sharia-studenten var ikke selv klar over at politiet samtidig var på utkikk etter ham som følge av at Dagbladet hadde anmeldt ham for truslene. Han hadde en egen begrunnelse for å oppsøke politiet.

– Han møtte på stasjonen selv for å anmelde at han var blitt utsatt for trusler, både på SMS og på telefon. Truslene gikk blant annet ut på at han skulle bli tatt og at boligen hans skulle steines, opplyste politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon på en pressebrifing onsdag kveld.

Løslatt

Mohammad gjorde det i avhør klart overfor politiet at truslene mot ham ikke kom fra journalistene. Politiet skal nå undersøke truslene mot ham videre.

– Han har forklart seg nærmere om hva han skal ha vært utsatt for, og har gitt sin mobiltelefon til politiet. Vi skal gå gjennom den og se hva den inneholder, opplyste Pedersen.

Onsdag kveld ble Mohammad løslatt, men er fortsatt siktet.

Mohammad forlot onsdag kveld politistasjonen, men ville ikke snakke med pressen som hadde møtt opp.

Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle er glad for at politiet så raskt reagerte i denne saken.

– Her har politiet agert fort og sett like alvorlig på disse truslene som det vi har gjort, og jeg er glad for at de har tatt ham inn til avhør for å få avklart nærmere hva dette var, sier Helle til TV 2.

Politiet gjennomsøkte onsdag Mohammads bolig, men fant ingen våpen eller andre ting der som tilsier at han skulle gjøre alvor av truslene mot Dagbladets journalister.

Les også: Mohammad pågrepet

Truet journalister

To journalister fra Dagbladet oppsøkte tirsdag Mohammads bolig for å snakke med ham. Han var ikke hjemme, og journalistene ventet derfor utenfor. Da Mohammad kom, gikk han bort til journalistene. De skal ha presentert seg for ham, men Mohammad ville ikke snakke med dem.

– Hvis dere ikke drar nå, blir dere skutt, sa Mohammad til journalistene ifølge Dagbladet.no.

Journalistene gjentok sitt oppdrag, men klarte ikke å overtale ham.

– Det er folk på vei hit for å skyte dere nå, skal han ha svart.

Deretter valgte journalistene å dra, og Dagbladet anmeldte saken.

I avhør onsdag opplyste Mohammad at han bekrefter å ha stått bak uttalelsene.

– Han har mer eller mindre bekreftet å ha sagt disse utsagnene, men mener de har sammenheng med det han selv oppfatter som trusler han ble utsatt for, sa Pedersen onsdag kveld.

Mohammad har også overfor politiet forklart at han ikke oppfattet at de to som var utenfor boligen hans, var fra media.

24-åringen holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt. Senere i et intervju i Klassekampen kom sharia-studenten med uttalelser om at homofile fortjener dødsstraff. (©NTB)


Les også: - Homofile fortjener dødsstraff

Les også: - Kvalmende og ekstremt provoserende

Les også: - Han har ikke engang støtte i Saudi-Arabia

ABC Nyheter har åpnet en egen debattartikkel for å samle debatten, og du kan kommentere islams forhold til andre minoriteter her. Derfor er kommentarfeltet nedenfor lukket.

Personvernpolicy