Resultatsmell for Hydro

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro (foto: Scanpix).
Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro (foto: Scanpix).

Underskuddet ble langt høyere enn ventet for aluminiumsprodusenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hydro fikk et underskudd før skatt på 777 millioner kroner i fjerde kvartal ifjor. Det er langt dårligere enn ventet. På forhånd trodde analytikerne at underskuddet ville bli på 179 millioner kroner, ifølge estimater som SME Direkt har hentet inn for TDN Finans.

Inntektene var på 16,4 milliarder kroner i kvartalet, mot ventet 16,8 milliarder kroner.

Litt bedring
Hydro hadde et underliggende tap før finansposter og skatt på 651 millioner kroner i fjerde kvartal 2009, en liten bedring fra et tap på 793 millioner kroner i forrige kvartal. Ifølge Hydro skyldes bedringen høyere realiserte aluminiumpriser.

- Vi har sett at det globale aluminiummarkedet er i gradvis bedring etter at det nådde bunnen tidlig i fjor, og vi forventer en moderat vekst i etterspørselen i første halvår i 2010. Likevel er markedssituasjonen fortsatt krevende, og vi er forsiktige i våre utsikter for 2010, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro i en pressemelding fra selskapet onsdag morgen.

Høyere realiserte aluminiumpriser bidro til en bedring i det underliggende resultatet for Hydros oppstrømsaktiviteter. Den positive effekten av høyere aluminiumpriser ble imidlertid utlignet av en negativ utvikling i aluminavirksomheten. Svake resultater fra Hydros handelsvirksomhet hadde også en negativ effekt på de underliggende resultatene i kvartalet, skriver selskapet i meldingen.

Kostnadskontroll
Konsernsjefen lover forsatt streng kontroll med kostnadsutviklingen.

- Kostnadsposisjonen vår oppstrøms er for høy. Vi har derfor lansert nye tiltak for å forbedre driften ved smelteverkene våre, og vi vil fortsette å tilpasse organisasjonen og driften til endringer i markedsforholdene, sier Brandtzæg.

Under Hydros kapitalmarkedsdag i begynnelsen av desember sa Norsk Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg at det var for tidlig å friskmelde aluminiumsindustrien.

- Vi føler ikke at krisen er over for aluminiumsindustrien og Hydro. Etterspørselen er bedre, men situasjonen er fortsatt langt verre enn de fleste selskaper var forberedt på for ett år siden, sa han.da.

Les: - Krisen er ikke over for Hydro
Kritisk fase for Hydros gigantsatsing i Quatar
Frykter aluminumsboble

Hydro-styret foreslår å betale ut 0,50 kroner per aksje for 2009. På forhånd var det ventet en utbytteutbetaling på 0,39 kroner per aksje.

Norsk Hydro
Tall i millioner kronerFjerde kvartal 2009Fjerde kvartal 2008Ventet
Omsetning16.42721.36816.849
Justert driftsresultat-651868-92
Resultat før skatt-777- 7.593-179

Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter

Estimatene er innhentet av TDN Finans.

Personvernpolicy