Lån opptil 200 ganger investeringen

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Nystartet høyrisikomeglerhus lokker kunder med ekstrembelåning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmen om eget meglerhus har blitt til virkelighet for tidligere sjef for Acta i Bergen Endre Tangenes.

For to uker siden fikk Tangenes og meglerkompisene Erik Egenæs og Morten Solheim konsesjon av Finanstilsynet til å drive verdipapirforetaket Nordic Securities, skriver Dagens Næringsliv.

Derivathandel
Meglerhuset er en ren tilbyder av høyrisikoproduktet CFD (Contract of difference). CFD er en kontrakt som speiler avkastningen til et underliggende instrument, som kan være enkeltaksjer, råvarer eller indekser.

Nordic Securities tror snittkunden vil belåne sine investeringer gjennom meglerhuset med femgangen, mens aksjeinvesteringer kan belånes opptil 20 ganger. Når det gjelder indeksinvesteringer, kan Nordic Securities kunder satse hele 200 ganger pengene de har på bok.

Tilbyr kurs og stopp loss
- Det er ikke til å stikke under en stol at vi er rettet mot erfarne og profesjonelle investorer, sier Endre Tangenes til DN.

Meglerhuset vil tilby kundene kurs i hvordan de skal håndtere dette instrumentet. I tillegg tilbyr de en garantert stopp loss på investeringene slik at kunden ikke kan tape mer enn egenkapitalen

Finansprofessor ved Norges Handelshøyskole (NHH), Thore Johnsen heiser det røde flagget fordi dette er et oppstartsfirma med et uvanlig produkt, men presiserer at han ikke kjenner til detaljene i produktet Nordic Securities tilbyr.

Les også: - Nå kommer regningen

Her treffer krisen neste gang

Personvernpolicy