Færre fløy med SAS i januar

Konsernsjefen i SAS, Mats Jansson presenterer resultatene for 2009 (foto: Scanpix)
Konsernsjefen i SAS, Mats Jansson presenterer resultatene for 2009 (foto: Scanpix)

Passasjerantallet sank med 3,7 prosent, men flyene var fullere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De samlede passasjertallene til SAS-gruppen var 3,7 prosent lavere i januar i år enn i samme periode i fjor. Likevel mener SAS-ledelsen at utviklingen i det store bildet er positiv.

Les også: - SAS blir slukt levende
Sjokktall fra SAS
Vil delta i ny SAS-emisjon
Frp: Norge må selge seg ut av SAS

De svake trafikktallene blir presentert samme dag som SAS leverer elendige års- og fjerdekvartalsresultater for 2009. Den samlede trafikken gikk ned med 5,1 prosent i januar i år sammenlignet med i fjor, mens de samlede passasjertallene sank med 3,7 prosent i samme periode, ifølge en børsmelding tirsdag.

Når det likevel ikke blir tolket negativt i SAS-konsernet, er det fordi kabinfaktoren øker i samme periode. SAS-gruppen har redusert kapasiteten, for å fly med færre tomme seter. Setekapasiteten er redusert med 12,3 prosent, noe som betyr det at flere flyr med flyene SAS har i lufta.

Kabinfaktoren for hele gruppen var 65,6 prosent i januar, opp 4,9 prosentpoeng fra januar i fjor. For flyselskapet SAS var kabinfaktoren 66,6 prosent.

– Kabinfaktoren er faktisk den høyeste noen gang. Det viser at strategien med å redusere tilbudskapasiteten gir god effekt, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til NTB.

Likevel trekker flyselskapet SAS totaltallene ned, blant annet med en nedgang i passasjertallene på 4,4 prosent. De blir kompensert noe med gode tall fra Widerøe og Blue 1, som begge har oppgang i passasjertallene. (©NTB)

Personvernpolicy