FFK er reddet

FFKs samarbeidende aksjeselskap, FFK Sport AS, er trolig reddet fra konkurs. (Foto: Scanpix).
FFKs samarbeidende aksjeselskap, FFK Sport AS, er trolig reddet fra konkurs. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kreditorutvalget presenterte en løsning på stadion i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO (ABC Nyheter): Pressemøtet på FFK stadion dreide seg om den finansielle situasjonen i klubben, fortalte Arvid Vestvik (repr. Sport AS), Svein Johannessen (repr. FFK) og Bjørn Borg (leder av kreditorutvalget).

Ifølge Fredriksstad Blad er det inngått avtaler de 150 kreditorene klubben har.

Avisen skriver videre at det også er blitt ettergitt gjeld som følge av akkordløsningen på ca 2,5 millioner kroner.

- Jeg er imponert over det arbeidet kreditorutvalget har gjennomført. Det har vært en formidabel oppgave, sier styreleder i FFK Sport AS, Arvid Vestvik.

Han roste styreleder Svein Johannessen for sitt arbeid i saken.

- Administrasjonen her har gjort en stor og positiv jobb.

En kilde nær klubben, som ABC Nyheter hadde vært i kontakt med i forkant, trodde på positive resultater under dagens fremlegging.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Man hadde vel aldri gått med på å utbetale en sluttpakke for Tom Nordlie om man i dag ikke hadde kommet med positive signaler, sier vedkommende til ABC Nyheter.

Tidligere har det blitt kjent at aksjeselskapets største kreditorer hadde gått med på en løsning, men det ble samtidig blitt presisert at alle kreditorene måtte være med for at en løsning skal være på plass.

- Som ventet har ikke alle svart. Men ingen har sagt nei. Alle som har gitt oss tilbakemelding sier ja til akkord. Nå må vi ta en purrerunde, sa leder av kreditorutvalget, Bjørn Borg, til Aftenposten tirsdag denne uken.

Flere av aksjeselskapets største kreditorer hadde allerede ettergitt gjeld. I tillegg ville Værste AS, FFK Klubb og Fredrikstad Spillerinvest samt ulike garantister gå inn med frisk kapital.

Ifølge Aftenposten vil FFK Sport AS styrke sin egenkapital med 33,3 millioner dersom alt går etter planen. Det skal være nok til at driftsbudsjettet for kommende sesong går i balanse. Lykkes FFK Sport AS med refinansieringen vil det være Værste AS som får aksjemajoriteten i selskapet.

Oppdater med opplysninger om at FFK Sport AS er reddet.