Mulig løsning for Saab

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Allerede neste uke kan nederlandske Spyker og amerikanske GM annonsere at Saab er reddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen har forhandlingene mellom de to partene flyttet til Stockholm, skriver Di.se,

Spykers konsernsjef Victor Muller bekrefter overfor det svenske telegrambyrået TT at han er i Stockholm for å forhandle om en overtagelse av den svenske bilstoltheten.

Muller avviser at den svenske regjeringen deltar i forhandlingene.

"Nei. Men jeg har faktisk ingenting å si før vi er ferdig, er alt Muller vil ut med. Han vil heller ikke anslå når samtalene kan være ferdige.

Halv mrd dollar
I følge Bloomberg News skal Spyker ha lagt 500 millioner kroner på bordet for å få kjøpt Saab. Det skal i prinsippet General Motors (GM), som eier Saab, være fornøyd med.

Oppgjøret fordeles mellom 75 millioner dollar i kontanter og 325 millioner i aksjer i det nye Saab-selskapet. I tillegg skal GM få ta ut 100 millioner fra Saabs kasse, penger som kommer inn forbindelse med salget av utstyr til kinesiske BAIC.

Spyker skal være avhengig av å få lånegarantiene fra svenske Riksgjelden overfor Den europeiske investeringsbanken (EIB).

Bloomberg hevder en avtale kan bli presentert allerede til uken, men flere kilder opplyser at det fortsatt er mulig at man ikke klarer å sluttføre avtalen.

Investeringsselskapegt Genii Capital har også vært blant beilerne til Saab. På fredag konkluderte selskapet med at man ikke hadde tiden på sin side, og at man avventet en offisiell avgjørelse om Saab fra GM.

Genii Capital synes ikke å være noen dårlig taper og øsnker Muller og Spyker lykke til:

- Han blir en perfekt eier for Saab for å lede det inn i fremtiden, sa Lars Carlstrøm som er talsmann for Genii til Bloomberg.

Les også:
2.500 Saaber i kortesje
Spyker har penger til oppkjøp
Saab-ansatte demonstrerer

Ordkrig om Saab

Personvernpolicy