Top Temp i Oslo konkurs

Kastes ut i usikkerhet: Kantinevikarer og andre vikarer i Top Temp. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Kastes ut i usikkerhet: Kantinevikarer og andre vikarer i Top Temp. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Vikarbyrå som sysselsetter 180 utplasserte vikarer, går overende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bemanningsselskapet Top Temp i Oslo begjærte seg onsdag konkurs overfor Oslo Tingrett. Det bekrefter administrerende direktør i Top Temp Holding, Per Arne Dyhrø, overfor ABC Nyheter.

Selskapet har 17 fast ansatte og rundt 180 kontraktsansatte som jobber ute som utleide vikarer.

Regninger og inntekter...

Eieren, Frank Bersvendsen, opprettet Top Temp-konsernet, som har mange andre selskaper som ikke omfattes av konkursen, i 1990.

Slik presenteres hans gründervirksomhet på selskapets hjemmeside:

"Ikke hadde du investorer i ryggen ei heller en velfylt bankkonto. Hva i all verden tenkte du på? - Ganske enkelt at regningene oversteg inntektene, ler Frank."

I Oslo har det nå altså gått motsatt vei.

Finanskrise og innsparing

- Hva har skjedd?

- Finanskrisen har rammet mange, også oss. Konsernet har jobbet hele året med nedskjæringer og kostnadsreduksjoner generelt. Til tross for det, og den veksten vi faktisk hadde i siste kvartal 2009, ble gjelden i Top Temp bemanning i Oslo så stor at den kunne truet hele konsernet, svarer direktør Dyhrø.

Negativ egenkapital

Regnskapene viser at også holdingselskapet hadde negativ egenkapital med 71 millioner kroner i gjeld, sammenliknet med en omsetning på 318 i 2008.

- Det blir feil å se på nå, fordi hele konsernet har vært gjennom en restrukturering. Holdingselskapet har fått en positiv egenkapital i løpet av 2009, forteller Dyhrø.

Vikarene jobber videre

- Hva innebærer konkursen i Oslo?

- De ansatte som jobber ute, jobber videre. Det har de fått beskjed om fra bobestyrer. De vil få lønn videre. Så får vi se hva som skjer, sier Per Arne Dyhrø.

- Men min stå på vilje har nok vært større enn vettet i blant, flirer eieren, Frank Bersvendsen, på konsernets hjemmeside.

Les også: Slik redder du lønna ved konkurs.

Personvernpolicy