- Går konkurs idag

- Går konkurs idag
- Går konkurs idag

Det japanske flyselskapet Japan Airlines (JAL) vil gå til retten og be om konkursbeskyttelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av ansatte må sies opp og mange ruter legges ned for å få det gjeldstyngede selskapet på beina igjen.

Konkursbeskyttelse betyr at selskapet får en sjanse til å overleve, men bare hvis det gjennomfører harde innstrammingstiltak. Ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo ville ledelsen i JAL, som er verdens sjette største flyselskap, søke om en slik ordning tirsdag.

JAL har en gjeld på anslagsvis 1.450 milliarder yen, eller rundt 90 milliarder kroner. Hvis selskapet blir slått konkurs, blir dette den største konkursen i Japans historie etter andre verdenskrig, når finanssektoren holdes utenfor.

Regjeringen i Tokyo vil imidlertid gjøre sitt beste for å unngå at selskapet må sette alle fly på bakken. – Regjeringen har forberedt flere ulike støttetiltak, og ønsker å bidra til at JAL kommer seg over krisen, sier transportminister Seiji Maehara.

Men for at dette skal lykkes, må bankene som er JALs største kreditorer ettergi gjeld på til sammen 358,5 milliarder yen eller nærmere 22,5 milliarder kroner. (©NTB)

Personvernpolicy