Flere vil reise med Hurtigruten

Bookingen har økt med nesten 60 prosent de første tre månedene i år for Hurtigruten (foto: Scanpix).
Bookingen har økt med nesten 60 prosent de første tre månedene i år for Hurtigruten (foto: Scanpix).

Etter år med motvind, røde tall og usikker fremtid, lysner det litt for Hurtigruten. Vinterreisene er populære, og i år skal det bli overskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre første månedene i året har alltid skapt problemer for de elleve skipene som går i fast rute Bergen-Kirkenes. Det er gjerne god plass om bord vinterstid. Men årets bestillinger skal ha gått over all forventning. De tre første månedene i år er det booket 125.000 gjestedøgn på Hurtigruten, nesten 60 prosent flere enn til samme tid i fjor, skriver Aftenposten.

Hurtigruten ASA vil ikke kommentere tallene før etter endt kvartal, og viser til børsreglene.

– Vi kommenterer ikke konkrete tall nå, men kan bekrefte at bookingtallene viser en betydelig og gledelig volumøkning i første kvartal 2010, sier informasjonsrådgiver Stein Lillebo.

Han forteller at for mange er uvær, kulde og snø en stor opplevelse.– Vi anser vinteren som noe av det beste Norge har å vise fram. Vinteren må sees på som et eget reiselivsprodukt, ikke lavsesong, sier informasjonsrådgiver Lillebo.

Da selskapet like før jul la fram sine siste kvartalstall, opplyste administrerende direktør Olav Fjell at Hurtigruten skulle gå i pluss i 2010.

Antall ansatte på land er i ferd med å bli halvert fra omkring 400 til 200. I tillegg har Hurtigruten gjennomgått en refinansiering, fått fornyet sin avtale med staten og fått Trygve Hegnar inn som største aksjonær. (©NTB)

Personvernpolicy