Leverandør betalte lån til tippeansatt

Norsk Tipping ga milliardkontrakt til selskapet Essnet i samme periode som en tippeansatt fikk penger inn på konto fra Essnets toppsjef. Riksrevisjonen stiller spørsmål ved transaksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overføringen var på mellom 200.000 og 300.000 kroner og er en av to pengetransaksjoner Riksrevisjonen og Norsk Tipping selv setter spørsmålstegn ved, skriver Aftenposten.

Lån uten papirer

Avisen har brakt i erfaring at den nåværende ledelsen i Norsk Tipping mener at tidspunktet for overføringen er spesiell, fordi den faller nær inngåelsen av storkontrakten på de nye spilleautomatene.

Både den ansatte, som det aktuelle tidspunktet var innkjøpsprosesser, og toppsjef Hans Vigmostad i Essnet, forklarer pengeoverføringen med at det var tilbakebetaling av et gammelt lån. Men ifølge Aftenposten finnes det ikke lånepapirer eller annen dokumentasjon på at noe slikt lån har blitt gitt, og det har heller ikke vært ført i noen selvangivelser.

– Ingen sak

Den andre transaksjonen er overføringer fra Essnet til en ansatt i Norsk Tipping som på det aktuelle tidspunktet var permittert fra Norsk Tipping for å jobbe for Essnet. Også her var beløpet mellom 200.000 og 300.000 kroner, og også denne overføringen skjedde i samme tidsrom som leverandørkontrakten ble inngått.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg skjønner ikke at dette er noen sak. Han ble leid inn til helt vanlige betingelser og hadde permisjon fra Norsk Tipping, sier Vigmostad til avisen.

Mange roller

Ut over dette vil ledelsen i Norsk Tipping også ha gransket de profesjonelle personlige relasjonene mellom Vigmostad og daværende administrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordy.

Ifølge Riksrevisjonen hadde Nordby i årene 2000 - 2007 rundt 30 ulike verv og roller, hvor kun rundt en tredel var forelagt Norsk Tippings daværende styreformann Sigurd Thue. (©NTB)