Meny

Reitan tjente over to mrd. i 2009

Odd Reitan er fornøyd med resultatet i familiebedriften Reitan-gruppen (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ica taper vel snart like mye som vi tjener, sier Odd Reitan.

Etter et begredelig 2008, da det trønderske handelskonsernet Reitan-gruppen fikk et historisk underskudd på 329 millioner kroner er smilet på plass igjen hos Odd Reitan. Ifølge foreløpige tall som Dagens Næringsliv er kjent med, omsatte familiebedriften for rundt 60 milliarder kroner i 2009 - en svak økning fra året før.

- En form for kunstDriftsresultatet løftet seg samtidig med rundt halvannen milliard - fra 660 millioner kroner i 2008 til godt over to milliarder kroner ifjor. Det er på nivå med toppåret 2007. Resultatet før skatt ser ut til å ende et sted mellom 1,5 og to milliarder kroner, mot minus 329 millioner kroner i 2008, da selskapet ble kraftig rammet av børsfall og hadde store engangsinvesteringer knyttet til Lidl-kjøpet.

- Det er en form for kunst å selge dagligvarer, og den kunsten føler vi at vi behersker. Men man skal ikke tulle mye med driften før det går fryktelig galt. Det er skummelt å se hvor fort det kan nedover. Ica taper vel snart like mye i Norge som vi tjener, sier Reitan til DN.

Han humrer, før han tar følgende forbehold:

- Nå vet jeg ikke akkurat hvor mye Ica taper da, men ...

Bygger hotellDet er fortsatt Rema 1000 som er lokomotivet i Reitangruppen. Lavpriskjeden står for rundt 50 prosent av driftsresultatet, men Reitan vil ikke gå ut med konkrete Rema-tall.

- Folk har jo et forhold til Rema, men det mange ikke vet, er at vi også driver tungt innen eiendom og olje, i tillegg til butikk- og kioskdrift, sier Reitan, som nylig gikk inn som partner i byggingen av et konferansehotell til rundt 760 millioner kroner i Trondheim.

Les mer: - Alt som er svært er artig
Kjøpe Stordalens sommerflørt
Den store app-krigen

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus