Formel 1-kongen vil kjøpe Saab

Formel 1-kongen Bernie Ecclestone (bildet) er en av folkene bak et nytt forsøk på å overta kriserammede Saab, meldte Bloomberg News fredag.
Formel 1-kongen Bernie Ecclestone (bildet) er en av folkene bak et nytt forsøk på å overta kriserammede Saab, meldte Bloomberg News fredag.

Motorsportkongen Bernie Ecclestone er en av mennene bak et nytt bud på Saab. Ecclestone og investeringsselskapet Genii Capital forsøker sammen å overta den svenske bilfabrikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briten Ecclestone regnes som den mektigste mannen innen formel 1, som er bilsportens absolutte førstedivisjon. Han er trolig godt kjent med Genii Capital, som nylig investerte i franske Renaults formel 1-lag.

– Saab er et bra bilmerke, som trolig er blitt vanskjøttet av sine nåværende eiere. Vi eier det ikke ennå, så vi får vente og se hva som skjer, sier Ecclestone om Saab-kjøpet til den amerikanske nyhetstjenesten Bloomberg News.

De nåværende eierne Ecclestone snakker om, er det amerikanske konsernet General Motors (GM) Ifølge den britiske rikskringkastingen BBCs nettsider lover Genii Capital å jobbe «aggressivt» for å få til en avtale om kjøp av Saab fra GM.

Den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker bekreftet natt til fredag å ha lagt inn et nytt bud på Saab. GM har varslet at den kriserammede svenske bilprodusenten vil bli lagt ned, hvis det ikke lykkes å finne en kjøper. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus