Fra skikonge til aksjekonge

Bjørn Dæhlie har gjort det svært godt i forretningslivet etter at han la opp (foto: Scanpix).
Bjørn Dæhlie har gjort det svært godt i forretningslivet etter at han la opp (foto: Scanpix).

Bjørn Dæhlie er blitt søkkrik på eiendom og klær. Nå står aksjer for tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Dæhlie (42) sitt eget investeringsselskap Anaxo Capital as, som skal investere 150 millioner kroner i aksjer og fond, skriver Dagens Næringsliv.

Da Dæhlie ga seg som profesjonell langrennsløper i 2001 var startkapitalen hans 60 millioner kroner. Ved inngangen til fjoråret hadde Dæhlie 93 millioner kroner i banken og en formue på 200 millioner kroner, etter å ha tjent godt på sin egen kleskolleksjon og på ulike eiendomsprosjekter. -Jeg er litt opptatt av å bevare disse pengene også i årene som kommer og få en jevn god avkastning og ikke gå på noen kjempesmeller. Det er det jeg prøver å styre etter, sier Dæhlie til DN.

Anaxo Capital as skal Dæhlie eie sammen med sin mangeårige partner og rådgiver Ole Fr. Anker-Rasch og samarbeidspartner fra eiendomsbransjen, Peder Backe i BackeGruppen. Dæhlie blir styremedlem i det nye selskapet, mens Anker-Rasch skal være daglig leder. I tillegg skal det ansettes to personer.

«Mye tøffere»I forhold til aksjemarkedet har Dæhlie vært mer forsiktig og brukt mye mindre tid. Det var ikke den beste strategien ifjor, da Oslo Børs steg 65 prosent.

-Jeg har gått inn igjen i aksjemarkedet i 2009, men jeg kunne sikkert vært mye tøffere. Jeg har ikke hatt tid, og jeg har også følt meg usikker på det å hoppe ut i det å kjøpe og selge aksjer på børsen. Jeg har ikke taklet det, og antagelig har jeg ikke vært noe flink til det heller. Jeg har kanskje vært litt for likvid og litt for usikker over tid på dette området, sier Dæhlie.

Dæhlie sier han har gjort seg diverse erfaringer opp gjennom årene, både fra aksje-og eiendomsmarkedet.

-Jeg har en vært med på endel ulike ting og en tror mindre og mindre på julenissen dess flere år en har på baken. Det er jo et fag å investere. Du kan være heldig i 2009 å få en avkastning som er bra, men det handler om å styre dette gjennom flere år og at penger ikke blir borte i dårlige prosjekter, sier Dæhlie til DN.

Les også: Bjørn Dæhlie kjøper konkursbo

Bjørn Dæhlie driver høyt spill

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus