Eksperter tror på superår på Oslo Børs

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pRegner med kraftig stigning i januar og februar.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjeekspertene tror Børsen kan stige opptil 20 prosent i år. Menigmann er ikke fullt så optimistisk, skriver Dagens Næringsliv.

Tre av fire av nær 1.500 deltagere i DNs årlige nyttårsquiz tipper at indeksen vil stige fra 371 poeng, som ble fjorårets sluttnotering.

De fleste av DNs lesere i quizen spår imidlertid flat til moderat oppgang på Børsen i år.

Men finansekspertene er mye mer positive.

Medlemmene i Norske Finansanalytikeres Forening, som i år var spesialinvitert av DN til å delta i den uhøytidelige gjettekonkurransen, tror Børsen kan komme til å stige tildels kraftig.

Ni av ti eksperter i undersøkelsen spår videre oppgang. De fleste - to av tre - tipper at Hovedindeksen vil stige til inntil 450 poeng.

Ekspert mot strømmen
Dette overrasker Petter Eilif de Lange. I motsetning til andre eksperter venter sjeføkonomen i SpareBank 1 SMN en «relativt kraftig» korreksjon på Oslo Børs i løpet av første halvår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin første månedsrapport av året, som ble sluppet igår, spår de Lange et nyttårsrally i januar og februar. Men den kraftige børsoppgangen i 2009 skyldtes i stor grad krisepakker fra myndighetene. Hvis den økonomiske politikken strammes til utover våren, kan det sende sjokkbølger inn i finans- og aksjemarkedene. Da vil også Oslo Børs bli rammet, tror sjeføkonomen.

På nyttårsaften ble komiker Nils-Ingar Aadne kåret til vinner av 2009-utgaven av DNs tradisjonsrike nyttårsquiz. Beste ekspert kom på 22. plass. Enkelte høyprofilerte finansfolk måtte se seg slått av nærmere 1200 personer.

Komiker best i nyttårsquiz

Oslo Børs 65 prosent i 2009