Meny

Eksperter tror på superår på Oslo Børs

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regner med kraftig stigning i januar og februar.

Aksjeekspertene tror Børsen kan stige opptil 20 prosent i år. Menigmann er ikke fullt så optimistisk, skriver Dagens Næringsliv.

Tre av fire av nær 1.500 deltagere i DNs årlige nyttårsquiz tipper at indeksen vil stige fra 371 poeng, som ble fjorårets sluttnotering.

De fleste av DNs lesere i quizen spår imidlertid flat til moderat oppgang på Børsen i år.

Men finansekspertene er mye mer positive.

Medlemmene i Norske Finansanalytikeres Forening, som i år var spesialinvitert av DN til å delta i den uhøytidelige gjettekonkurransen, tror Børsen kan komme til å stige tildels kraftig.

Ni av ti eksperter i undersøkelsen spår videre oppgang. De fleste - to av tre - tipper at Hovedindeksen vil stige til inntil 450 poeng.

Ekspert mot strømmen
Dette overrasker Petter Eilif de Lange. I motsetning til andre eksperter venter sjeføkonomen i SpareBank 1 SMN en «relativt kraftig» korreksjon på Oslo Børs i løpet av første halvår.

I sin første månedsrapport av året, som ble sluppet igår, spår de Lange et nyttårsrally i januar og februar. Men den kraftige børsoppgangen i 2009 skyldtes i stor grad krisepakker fra myndighetene. Hvis den økonomiske politikken strammes til utover våren, kan det sende sjokkbølger inn i finans- og aksjemarkedene. Da vil også Oslo Børs bli rammet, tror sjeføkonomen.

På nyttårsaften ble komiker Nils-Ingar Aadne kåret til vinner av 2009-utgaven av DNs tradisjonsrike nyttårsquiz. Beste ekspert kom på 22. plass. Enkelte høyprofilerte finansfolk måtte se seg slått av nærmere 1200 personer.

Komiker best i nyttårsquiz

Oslo Børs 65 prosent i 2009

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus