Meny

Langhelg ble valuta-mareritt

Den Blå Lagune på Island er et populært turisted (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektepar trodde de gjorde et kupp da de dro til Island på shoppingtur ifjor høst.

Eirik Solli (32) og hans kone leste ifjor høst om hvor billig det var med en tur til Island etter det kraftige kursfallet på islandske kroner, og besluttet derfor å reise på en fire dagers tur til sagaøya i slutten av oktober.

Nå ønsker de å advare andre.

De trodde de hadde brukt 27.000 kroner på turen, men på grunn av ekstrem valutauro ble regningen for turen på 52.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Sjekket kursen
Både før turen og underveis var Solli inne og sjekket kursen på islandske kroner både på nettsidene til Norges Bank, DN.no og andre finansnettsteder.

Ifølge Solli var kursene hele tiden i underkant av tre kroner for 100 islandske kroner, som var under halvparten av de godt og vel seks kronene kursen hadde vært et par måneder før. Kursene til Norges Bank skulle tilsi nesten halvparten av den valutakursen kortselskapet belastet Sollis regning med.

Han synes det er merkelig at banken eller kortselskapet kan kreve nesten det dobbelte av de offisielle kursene.

Solli har også prøvd å klage saken inn for Bankklagenemnda, men fikk ikke medhold.

Helt urimelig
Han ønsker å advare andre kortbrukere og å rette et kritisk søkelys mot bankenes praksis med å benytte valutakurser som kan avvike betydelig fra dem som oppgis på Norges Banks hjemmesider og i ulike finansmedier.

- Bør de ikke informere om dette? Innenfor en valutasvingning på ti prosent hadde jeg surmult litt, men ikke klagd. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg forutsett at det kunne bli snakk om nærmere 100 prosent. Jeg synes de velter et helt urimelig ansvar over på kunden, sier Solli til DN.

Les også: Siste desperate forsøk på Island

Island tar på seg gigantgjeld

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus