Milliardær bak bud på Saab?

En nederlandsk milliardær står bak Spyker Cars bud på Saab. Ingen av hovedeierne i Spyker er med på sportsbilprodusentens forsøk på å overta den svenske bilfabrikken, skrev Stockholm-avisen Svenska Dagbladet tirsdag. Foto: Scanpix
En nederlandsk milliardær står bak Spyker Cars bud på Saab. Ingen av hovedeierne i Spyker er med på sportsbilprodusentens forsøk på å overta den svenske bilfabrikken, skrev Stockholm-avisen Svenska Dagbladet tirsdag. Foto: Scanpix

<pEn nederlandsk milliardær står bak Spyker Cars bud på Saab. Ingen av hovedeierne i Spyker er med på sportsbilprodusentens forsøk på å overta den svenske bilfabrikken, skriver Svenska Dagbladet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spekulasjonene gikk tirsdag høyt om hvem den mystiske milliardæren er. Amsterdamavisen De Telegr aaf nevnte to navn: Mediekongen John de Mol og finansmannen Marcel Boekhorn, som begge tidligere har investert i Spyker.

Spyker hadde bedt Saabs amerikanske eier General Motors (GM) svare på budet på den svenske fabrikken innen klokken 23 mandag. Men noen timer før dette forlenget Spyker fristen på ubestemt tid, slik at forhandlingene kunne fortsette.

To muligheter

Ved Saabs hovedkvarter i Trollhättan i Vest-Sverige arbeider man nå med to muligheter for den videre utviklingen, melder nyhetsbyrået TT. Den ene er at et salg kommer i stand, den andre er en styrt avvikling av virksomheten.

– Jeg vet at det pågår forhandlinger mellom GM og Spyker, men jeg vet ikke hvilke detaljer det snakkes om, sa leder for kommunestyret i Trollhättan Gert-Inge Andersson til TT. Han understreker at lokalpolitikerne ikke har gitt opp kampen for Saab.

– Vi forutsetter at regjeringen fortsetter å gjøre store anstrengelser for at Saab skal få en ny eier. Samtalene med GM må føres videre på høyeste nivå så lenge det fins interessenter, framholder Andersson.

«Øker presset»

Han møtte mandag Sveriges næringsminister Maud Olofsson for å drøfte Saab-saken, og sa tirsdag at han har inntrykk av at hun lytter til de ønsker som er satt fram.

– Framfor alt lovet hun at regjeringen vil øke presset mot GM for å finne en ny eier, sa Andersson tirsdag.

Den svenske regjeringen har allerede satt av 542 millioner svenske kroner til satsing på nye arbeidsplasser og andre omstillingstiltak i Västra Götalands-regionen, der Trollhättan ligger.

– Vi er i full beredskap, sier arbeidsmarkedsminister Sven Otto Littorin.

En av grunnene til at GM nøler med å selge Saab, skal være frykt for at avansert teknologi havner i Russland. Ifølge Svenska Dagbladet er dette årsaken til at russiske Comvers Group ikke lenger er med i kampen for å overta. (©NTB)

Personvernpolicy